



Workshop on Low Intensity Interventions for Psychosis

26th February 2024 (Day-1)

Prof. Naeem Farooq is set to lead an upcoming workshop on lowintensity interventions, focusing on practical strategies to enhance mental health support.

Speakers



Prof. Farooq Naeem

Professor of Psychiatry, Center for Addiction and Mental Health, Schizophrenia Program University of Toronto



Dr. Laoise Renwick

Lecturer in Nursing , Nursing and Midwifery , University of Manchester



Abdul-Hamid Hussein

Senior CBT therapist Early Intervention Service Mersey Care NHS Foundation Trust

Agenda

Registration • 09:00 (30 min)

SESSION 1

Introduction to CBTP, Psychosis and Case Conceptualization • 09:30 - 10:30 (60 min)

Group Discussion • 10:30 - 10:45 (90 min)

COFFEE BREAK • 10:45 - 11:00 (15 min)

SESSION 2

Stress Vulnerability Hypothesis and Stress Management 11:00 - 11:45 (45 min)

Group Discussion • 11:45 - 12:00 (15 min)

LUNCH BREAK • 12:00 - 13:00 (60 min)

SESSION 3

Befriending • 13:00 - 14:30 (90 min)

Group Discussion • 14:30 - 14:45 (15 min)

COFFEE BREAK • 14:45 - 15:00 (15 min)

SESSION 4

Dealing with Delusions • 15:00 - 16:30 Speaker (90 min)

Group Discussion • 16:30 - 16:45 (15 min)

Conclusion

Registration Fee £150/Day Registration Fee £25/Day for staff from: University of Liverpool University of Manchester

Date and Time (Two day workshop):

- (Day 1) Monday, February 26, 2024
 09:00 am to 04:45 pm
 (Day 2) Monday, July 22, 2024
- (Day 2) Monday, July 22, 202
 (09:00 am to 04:45 pm

Venue Information

A3.7, Ellen Wilkinson Building University of Manchester

Contact Information

teresa.luk@manchester.ac.uk